DE EXPERTS VAN DE EXPERTBANK VAN VRIJWILLIGERSPUNT IN DE SPOTLIGHT

Afgelopen maand ben ik geïnterviewd door Corine Buijs van het Vrijwilligerspunt over mijn rol van ‘Expert’ verbonden aan de Expertbank.

De Expertbank is onderdeel van Vrijwilligerspunt en bestaat uit mensen die hun expertise, ervaring, kennis en kunde inzetten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De focus van de Expertbank ligt op het ondersteunen, adviseren en coachen. Daar zijn geen kosten aan verbonden, de experts doen dit vrijwillig. Deze keer werd ik in de spotlights gezet om te horen wat ik te bieden heb en welke activiteiten ik ondernomen heb vanuit de Expertbank.
HOE BEN JE IN CONTACT GEKOMEN MET VRIJWILLIGERSPUNT EN DE EXPERTBANK?
“Na een verbouwing raakte ik mijn archiefkast niet kwijt via Marktplaats. Ik wilde er vanaf en hoorde over de “spullenbank” van De Westfriese Uitdaging. Ik raakte met de manager in gesprek over Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en over mijn eigen bedrijf Outhentiek Coaching. Zodoende kwam de vraag of ik mijn kennis en kunde ook wilde inzitten via de Expertbank.”

WAT HEB JIJ, ALS EEN VAN ONZE EXPERTS, PRECIES TE BIEDEN?
“Ik begeleid leidinggevenden en medewerkers die worstelen met het richting geven aan hun loopbaan op bijvoorbeeld inspirerend leidinggeven, effectief samenwerken of tot het zetten van een uitdagende loopbaanstap. Hierdoor ontstaat binnen teams meer werkplezier en verhoogde productiviteit. Op persoonlijk vlak groeit het zelfvertrouwen en het vermogen om authentiek te zijn. Om dit te vertalen naar wat ik kan bieden als expert aan verenigingen of maatschappelijke organisaties kan gedacht worden aan teamontwikkeling, effectief vergaderen en/of een feedbackworkshop.”

WELKE ACTIVITEITEN HEB JE ONDERNOMEN VOOR VRIJWILLIGERSPUNT?
“Vorig jaar heb ik een workshop “Omgaan met Faalangst” gegeven in jongerencentrum Cayen in Enkhuizen. Ik begeleidde de jongeren in het onderzoeken van de onderliggende redenen van hun faalangst. Vaak zijn dit belemmerende overtuigingen. De jongeren gaven aan dat ze door de workshop nu de reden kennen van hun faalangst en hebben geleerd hoe ze daar beter mee om kunnen gaan. Deze workshop heb ik vanuit het Vrijwilligerspunt op een later moment voor volwassenen gegeven.”

WAT LEVERT DIT VOOR JOU ALS EXPERT OP?
“Ik vind het belangrijk én gewoon ook leuk om iets te kunnen bijdragen aan de maatschappij. Door belangeloos als tijdelijk adviseur voor een organisatie of vereniging op te treden kan ik iets toevoegen aan de groei van teams of individuen. Als ik met mijn bijdrage mensen kan helpen zich meer bewust te worden van hun eigen kracht en persoonlijkheid is mijn missie geslaagd: “Het mooiste wat je kunt worden, is jezelf”.”

Meer informatie over de Expertbank en het Vrijwilligerspunt op:
https://www.vrijwilligerspunt.com/