“Enige tijd geleden heeft onze HR manager Cindy gevraagd een coachtraject met enkele van onze medewerkers aan te gaan. Ik heb mensen nodig die in de organisatie passen. Als dit niet het geval is hebben zowel ik, de medewerker als de collega’s een probleem. Dat is de reden dat ik ‘extern’ iemand wil laten ‘testen’ en begeleiden. En hen misschien wel een zienswijze bewust wil maken om de samenwerking succesvol te maken.  

Zowel mijn ervaring als die van mijn medewerkers is goed. Er was sprake van een prettige open communicatie met Cindy. Wat zij doet zie ik als een hulpmiddel om mensen bewust te maken van hun houding, uitstraling en manier van het zich opstellen naar anderen. Hierdoor kunnen zij zich ontwikkelen om mee te groeien en zich beter te voelen in hun functie.  

Na afloop van de coachtrajecten zijn verbeteringen in houding zichtbaar. De medewerkers ervaren het als positief dat je hier als bedrijf aandacht aan besteedt. In de loop van de trajecten ontstond met de medewerkers een vertrouwelijke band waarbij persoonlijke gevoelens gedeeld werden. Verschillende zaken werden ineens bespreekbaar.  

Als je dit soort zaken als werkgever aanbiedt, word je gezien als een serieuze onderneming die mee gaat met zijn tijd. Ik zit in de metaalbranche welke nogal behoudend is. Mijn ervaring is echter dat mijn medewerkers hier goed mee om gaan. Ook collega’s die hier niets mee te maken hebben beschouwen dit eigenlijk als heel gewoon. Dit had ik niet van te voren gedacht. Ik ben dan ook van mening dat iedere ondernemer hier voor open zou moeten staan.”

Jan-Wim de Koekkoek
Managing Director
SEWorks B.V.