“Voordat ik via mijn (vorige) werkgever een coachtraject met Cindy aangegaan ben heb ik van haar de terugkoppeling van de ACT®-meting ontvangen. Doordat de uitkomst zo ‘raak’ was, had ik een goed inzicht in mijzelf. De toelichting van Cindy en met name de positieve benadering waren voor mij het signaal dat zij de juiste persoon was om mij verder te helpen.

Mijn ervaring tijdens het coachtraject waren positief. Er is door middel van diverse oefeningen diepgang gecreëerd in de onderliggende lagen van mijn gedrag in het dagelijks leven. Zonder zweverig te worden overigens. De gesprekken vinden plaats in een mooie en rustige ruimte. Bij mooi weer voerden we het gesprek tijdens een wandeling over de dijk van het Markermeer. Deze omgeving hielp mijn blik te verruimen.

Ik ben geen compleet ander mens geworden, dat is ook niet het doel geweest. De inzichten in mezelf zorgen er voor dat ik situaties herken. Dat ik weet waarom specifieke gedachtes in mij opkomen, waarom ik ergens op een bepaalde manier op reageer, waarom ik in mijn schulp kruip bij sommige mensen etc. De handvatten die ik heb gekregen om hier mee om te gaan zijn me in de loop van de tijd eigen geworden. Ik sta hierdoor meer in mijn kracht. In conflict situaties laat ik mij minder snel van de wijs brengen. Ik ben beter in staat mijn grenzen aan te geven. Dus nogmaals, ik ben geen compleet ander mens geworden, maar ben wel een stukje completer geworden.

Onverwacht hebben de inzichten in mezelf door de ACT®-meting mij een gevoel van opluchting en zelfvertrouwen gegeven. Ik had altijd het idee dat ik alles moest kunnen en overal goed in moest zijn. De focus op het verbeteren van de dingen waar ik niet goed in was kostte mij veel energie. Het overzicht op het ACT®-bord heeft mij geleerd dat grote kwaliteiten aan de ene zijde van het bord, automatisch gepaard gaan met minder ontwikkelde kanten aan de andere zijde van het bord. Deze verklaring zorgt voor acceptatie, berusting en rust.

Het doen van een ACT®-meting kan ik dan ook iedereen aanbevelen. Onbalans kan zich uiten in zowel werk als privé. Dus als er zaken zijn die daarin niet lekker lopen en veel energie kosten, kan het aanpakken hiervan veel opleveren.”

Jasper de Haan
Kwaliteitsmanager
Vishandel Klooster B.V.